Tumbling i VGF
 

Hvad er Tumbling?

Tumbling er gymnastikkens formel 1, som er skabt til gymnaster, der elsker at springe og at have fart over feltet. Tumbling er springgymnastik, men alene på bane. Tumbling er en disciplin inden for springgymnastikken, hvor der alene fokuseres på banespring og hovedsageligt baglæns spring. Gennem træning i Viborg Gymnastik Forening fokuser vi på teknik, styrke og smidighed og at alle kan lære at sammensætte de roterende momenter til en springserie udført i konstant fart.

Tumbling I Viborg Gymnastik Forening er for gymnaster i alderen 9-18 år. For at kunne starte, tilbyder vi en prøvetime, hvor du møder vores trænere og træner med de øvrige tumblere. Gennem prøvetimen sikrer vi os, at du kan lave en araber samt vejrmølle, hvilket er minimumskravet. Vi har stort fokus på den enkelte tumbler og personlig udvikling og vægter det sociale højt gennem sæsonen samtidig med, at træningen er seriøs og fokuseret.

Gennem en sæson deltager vi i 5 konkurrencer (Powerseries 1,2,3 & 4) samt forbundsmesterskabet. Her kan alle tumblere, som vurderes klar af træner-teamet deltage. Det er frivilligt at deltage, men vi opfordrer til at deltage, da det er rigtig sjovt og med til at skabe et fantastisk sammenhold blandt gymnasterne. Alle udgifter hertil (kørsel, deltagergebyr, konkurrencedragt samt licens) afholdes af den enkelte tumbler.

Læs evt. mere her: https://gymdanmark.dk/tumbling/

 

Forældresamarbejde

Forældre involvering er vigtigt at for give vores tumblere de bedste oplevelser. Der er praktiske opgaver i løbet af sæsonen i form af overnatninger, konkurrencer, større arrangementer, forældreråd m.m.

 

Har du spørgsmål til Tumbling, er du altid velkommen til at tage kontakt bestyrelsesmedlemmet for Tumbling eller Viborg Gymnastik Forenings daglige leder.